Wennen aan een nieuw huis

Een nieuw huis is een stressvolle situatie voor elke kat. De ene kat heeft wat meer tijd nodig om zich aan te passen dan anderen. De beste manier omje nieuwe vriend te helpen om zich aan te passen aan zijn nieuwe huis is om hem de tijd teven en een veilige plek om zich te verbergen. Als er een woord is dat u moet weten over het laten wennen van een kat bij u thuis, is het dit: LANGZAAM!

In eerste instantie moet de ruimte voor de nieuwe kat worden beperkt tot een enkele kamer in het huis. Zorg wel dat deze kamer van alle gemakken voorzien is: voedsel en water, een plek om te rusten, een plek om te verbergen (dit hoeft niet iets bijzonders te zijn, katten houden van een kartonnen doos of papieren zak om zich in te verbergen), iets te krabben (Zorg dat de krabpaal groot genoeg is), en een kattenbak. Dit is ook de perfecte tijd om de kat te laten wennen aan de kattenbak. Zorg ervoor dat je genoeg tijd doorbrengt met je nieuwe kat tijdens deze spannende eerste dagen in een nieuwe omgeving, maar dwing hem niet. De kat moet uit zichzelf naar je toekomen. Sommige katten zullen de eerste dag meteen op verkenning uit en alles onderzoeken, anderen kunnen zich een week lang verbergen voor je ze een keer terugziet, het is dus belangrijk om je kat de tijd te geven om in z'n eigen tempo te wennen. Zodra uw kat zich heeft aangepast aan deze ruimte van het huis, is het tijd om hem kennis te laten maken met de andere kamers in huis.

Nogmaals, ook dit kun je het beste langzaam en geleidelijk aan doen als dat mogelijk is. Als uw nieuwe kat tekenen van stress vertoont, kan het nodig zijn de toegang te beperken tot een kleiner gebied van het huis en hem meer tijd te geven om zich aan te passen aan z'n nieuwe leefomgeving. Met genoeg tijd, geduld en aandacht, kan elke kat gelukkig worden in een nieuw tehuis!

Advertenties